Juridisch advies

Zaken waar je MiSa voor kunt benaderen

Word je ontslagen of dreigt er ontslag? Vraag dan vrijblijvend gratis advies over je ontslagsituatie, aanleiding en reden van het ontslag, recht op WW, recht op transitievergoeding en het ontslagproces.   Naast gratis juridisch advies over jouw arbeidsrechtelijke situatie kun je bij MiSa ook terecht voor:

Controle op jouw vaststellingsovereenkomst

We checken of je vaststellingsovereenkomst voldoet aan de wettelijke kaders, we controleren de vergoeding, WW rechten en we checken eventuele onbenutbare kansen. 

Ontslag op staande voet

Ontslag op staande voet kan leiden tot ernstige gevolgen voor een werknemer, zoals het acuut verliezen van inkomsten. Bij ontslag op staande voet is het belangrijk om de juiste strategie te bepalen. We helpen je in gesprek te gaan met je werkgever, zodat je weer de ruimte krijgt om opnieuw te beginnen bij een andere werkgever.

Zelf ontslag nemen

Wil je zelf ontslag nemen dan staan we je bij om je werkgever te polsen of ze bereid zijn mee te werken aan het beëindigen van je arbeidsovereenkomst. Via bemiddeling blijkt vaak dat werkgevers bereid zijn mee te werken aan ontslag met wederzijds goedvinden. We bepalen samen met jou de juiste strategie en onderhandelen over de ontslagvergoeding. Indien gewenst checken we je recht op WW, en of je vaststellingsovereenkomst voldoet aan de wettelijke kaders. 

Arbeidsconflict

Het is belangrijk om te weten dat er wettelijke bescherming is voor werknemers met een arbeidsovereenkomst. Ben je het niet eens met je werkgever, dan kunnen wij je adviseren over welke stappen je kunt ondernemen. Indien gewenst bemiddelen we tussen jou en je werkgever.
EmailLinkedIn